Odgoj šteneta

Svemu jednom dođe kraj, pa tako i dijelu vašeg života koji smo nazvali ” izbor šteneta “. Dogovorili ste sve detalje s uzgajivačem, izabrali štene, odveli ga veterinaru na pregled i napokon doveli kući.

Kakav će biti kad odraste ?

Štene je prekrasno i uživate dodirujući to maleno klupko dlake. Ne treba skrivati da ono već sad zauzima jedan dio vašeg srca. Odlučili ste gdje će štene prvih nekoliko dana spavati, kupili ste sav potreban pribor, pripremili mu prvi obrok i gledate ga kako lagano tone u san.

Odjednom vas obuzme nemir i shvatite da vi zapravo ne znate što bi sa štenetom slijedeće trebalo uraditi. Što ako se ovo maleno biće pretvori u neposlušnog i bahatog psa kakvog ima susjed s trećeg kata? Hoće li vas voditi i vuči za sobom baš svaki put kad ga privežete na vodilicu? Hoće li se sukobljavati s drugim psima? Valjda se neće izgubiti?

Primjer, a ne ruglo

Kako ga naučiti da bude poput ženke šnaucera koju ste neki dan vidjeli da nosi vlasniku novine s kioska? Kako ga naučiti da svojim ponašanjem bude primjer, a ne ruglo?

Nitko ne voli neposlušne i agresivne pse. Pas vlasniku mora biti radost, a ne razlog za strepnju.

Donosite odluku da pretražite internet i saznate sve o psima, konektiranje, tražilica, koji pojam, o psima, www.psi-za-neznalice.com, vidi, vidi ovo je zanimljivo, odgoj, to je ono što me zanima! Znači odgoj treba započeti isti tren kad štene dovedemo kuči.

Pohlepno hvatate slova na ekranu, a onda san obuzme i vaše trepavice.

Svijet je sužen između trepavica.

 

 

 

———

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

 

Related posts